Aerobic

Az Aerobik egy meglehetősen régi mozgáskultúra. Már a 17. században alkalmazták a zenére, ütemre történő mozgással elért testedzési formákat. A következő évszázadokban több a témával foglalkozó könyv jelent meg. Magyarországon az 1980-as évek elején tört ki az “aerobicláz”, tehát mondhatjuk, hogy nálunk is komoly hagyományai vannak már.

Az Aerobic egy olyan sportág, amely az oxigén segítségével állít elő energiát, ezzel segítve a szív és tüdő, valamint az állóképesség javulását. Azt tudnunk kell azonban, hogy egy ilyen edzésnek legalább 20 percen át tartania kell, hogy az ember elérje a megfelelő pulzuszámot.

Népszerűségét a csoportosan végezhető edzéseknek köszönheti, valamint rengeteg módozatának. Részt vehetünk aerobic keretein belül zsírégető órákon, konditornákon, thai-boo órákon, kondi boksz órákon és még számos egyéb specifikumon. Mindenki megtalálhatja a számára ideális módozatot.

Az aerobic hatására a szervezet működésében számos jelentős változás történik. A legerősebb pozitív hatást a szív- és érrendszer, a légzés, az anyagcsere, a hormonális rendszer és az izomsejtek biokémiájában okozza.

Mindenkinek ajánljuk, aki szeret zenére, csoportosan, megfelelő öltözékben edzésmunkát végezni.

Azoknak is, akik szeretnék állóképességük és izomzatuk mellett mozgékonyságukat, mozgáskoordinációjukat is fejleszteni.

Fontos tudni, hogy a megfelelő eredmények eléréséhez elengedhetetlün szükséges szakképzett oktató segítsége, és egy megfelelően összeállított edzésprogram.