Aquafitness

 

A legtöbb fitnessirányzathoz hasonlóan az Aquafitness is Amerikából indult közel 3 évtizede. A többivel szemben előnye, hogy a mozgásokat víz alatt végezzük, melynek igazán sok jótékony hatását ismerjük (súly, ellenállás). Az izületek kímélése mellett tudunk erősítő gyakorlatokat végezni.

Rehabilitációs programként terjedt el, de mára már hatalmas népszerűségnek örvend a testmozgást végző emberek között. Nem is véletlen, hiszen ajánlható akár idős emberek, vagy jelentős túlsúllyal küzdők számára is. Az élsportolók saját edzéstervükbe beépítve használják a sportág számos elemét

Bár először gyógytornaként funkcionált, mára már a víz alatt végezhető torna elemeivel gazdagodott.

Mivel ez az ágazat life-time jellegű, bárkinek ajánljuk aki szeretne könnyen, komoly erőfeszítések nélkül tenni testének egészségéért, és persze nem fél a víztől.

A gyakorlatok jótékony hatása szervezetünk több részén megfigyelhető.

Segít a gerinc- és izületi problémákon, tartásunkon, erőnlétünkön, rehabilitációs tréningeken, kondíciónk szintentartásában.

Mozgásainak változatai :

  • aqua gymstick
  • aqua step
  • aqua power

További előnyei, hogy nem szükséges az úszástudás, remek kiegészítő sportág különböző szárazföldi sportágakhoz, bármilyen korosztály számára megfelelő egyszerűsége miatt.